maanantai 30. tammikuuta 2012

ESTEKLINIKKA


Noniin, hauska viikonloppu jo takana päin :) Ja nyt tiedän kuka se valmentaja oli : italialainen Grand Prix hyppääjä Giovanni Consorti! :) Joo, oli kyllä kivaa kattoo tollasta valmennusta. Rasta oli tosiaan eilen ja hyppäs hienosti!


Joo, elikkä vaikein ongelma Rastalla on tuntuman puutos ja selättömät hypyt. Ton valmentajan mielestä voi yrittää parantaa hyppykaatra. Tätä me ollaan meinaan mietitty: antaako Rastan mennä vanhalla omalla tyylillä vaiko yrittää parantaa?  Tuolta saatiin kuitenkin vastaus: yritetään parantaa, mutta täysin ei välttämättä saada :) Mutta kun hypyt saa parantumaan niin se ois hyvä, koska sillon kun Rasta käyttää selkää niin hypyt on todellakin paljon parempia! Mutta niiden parantaminen alkaa jo sileellä ratsastuksesta.. :) Selkää pitää saada käyttämään silloinkin!

Tuntuma asia on sitten aika vaikea... Esteelle tullessa tuntuma ei saa olla liian kova, muute tulee tiputus tai hyppy epäonnistuu muuten + selätön. Jos tuntuma katoaa, niin voi kielto. Eli tuntuman on oltava prikulleen sopivan kevyt. Tiedän, että toi tulee olemaan Rastalla vaikeeta, koska se on niin herkkä tuolta suusta...Valmentaja kyllä sanoi, että Rasta ei ole mikään helppo poni! Ei pelkästään tuntuma-asiassa, vaan muutenkin. 

ITE OTIN TUOLLA PELKKÄÄ VIDEOTA, MUTTA MUN YKS TUTTU OTTI KUVIA. LUPAAN LAITTAA KUVIA TÄNNE HETI, KUN SAAN NE! I PROMISE! :)

Lopuks menin ite selkään, vetämään loppuverkat. Se valmentaja sano mul jotain neuvoi : oukei, oukei :D Ja näytti et pitää mennä rentona :) Mutta tuolta saatin hyvää palautetta ja paljon hyviä neuvoja, ja nyt tiedetään kuinka jatkaa tästä eteenpäin! Ja huomenna mennään maneesille, ja hypätäänkin vähäsen :)

2 kommenttia: