tiistai 17. heinäkuuta 2012

Jumping Kemiö !

Tässä postaus Jumping Kemiön reissusta! Hypättiin tuolla kahtena päivänä. Kaksi 90cm sekä kansallinen poniluokka, korkeutena 100cm. Ei ollut kumpikaan meidän päiviämme, huoh.

Ensimmäisenä päivänä hyppäsin vain yhden luokan. Luokan arvosteluna oli A.2.0. ja luokassa oli yli sata lähtöä. Menin verryttelemään liian myöhään, sillä luokka eteni nopeammin kuin ajattelinkaan. Radalle mennessä olin tehnyt hätäisen verryttelyn, ja en ollut löytänyt tuntumaa ponin suuhun, Rasta oli myös aika löysä.
100cm


100cm
Heti ensimmäinen este putosi. Toinen este oli samalla linjalla, aivan toisen radan vierellä. Rasta kyttäsikin toiselle areenalle, ja tultiin esteelle vinoon. Rata alkoi sujumaan vasta viidenneltä esteeltä edes vähän sinnepäin. Ohjassa olin kyllä kiinni, mutta pakko se oli! Oli kaksi vaihtoehtoa; mennä ilman tuntumaa, tai ottaa se "väkisin" lyhentämällä ohjat. Verkassa en olut ehtinyt ratsastamaanponia yhtään alas.

90cm

Olin aika pettynyt radan jälkeen, ja siinä tuli myös kaiken näköistä häslinkiä tuomarin arvostelun suhteen. Luokan loputtua kuulutettiin, että sijoituin. Luulin, että sijoituin, vaikka olin tiputtanut yhden. Tuloksia katsellessani näin, että tuloksiin oli merkitty nolla. Sitten tietenkin luulin, että olin kuvitellut koko pudotuksen, tai puomi olisi tippunut välistä. Videoltakin yritettiin tarkistaa, mutta eipä siitä sitten mitään näkynyt...

Myöhemmin tuloksia oltiin muutettu ja meille oli laitettu nelonen. Mulla on nyt sitten turhaan ruusuke, kun en voinut sitä enää palauttaa, olinhan kirjoittanut sinne taustalle jo kaikkea. No eipä tämä tainnut minun mokani olla.

100cm
90cm
Sitten jaaritteluista sunnuntain luokkiin. Rasta oli yöpynyt läheisellä tallilla, ja itse ajoimme kotiin. Aluksi oli tarkoitus jäädä telttailemaan, mutta ei viitsitty märkään vesisateeseen jäädä telttailemaan. Aamulla teltta olisi kuitenkin uiskennellut :D

Sunnuntain luokissa ei myöskään ole oikeastaan kehumista. 90cm Rasta meni aika kovaa taas, ja yksi puomi tuli alas perusradalla. Tultiin ihan liian kovaa, ja myöhemmin ajateltuna olisi piitänyt ottaa poni kiinni. Ajattelin kuitenkin päästää, kun eilen oli mennyt huonosti vetämisen takia..

90cm

90cm ja epätoivo
100cm ei oikeastaan ole paljon sanomista. Puomeja tarttui mukaan kolme kappaletta.... Rasta meni ihan tosi kovaa, eikä ollenkaan kuunnellut pidätettä...! Lähti vain, ja jouduin koko ajan nykimään suusta.. Tiedän ettei korkeus ole Rastalle se ongelma, vaan se että poni ampaisee esteelle, ja lähtee aivan liian kaukaa. Eipä siinä vauhdissa paljon kottejakaan nostella -.-
Verkassa Rasta oli myös hirveän kuuma, ja meni suoraan kohti aitaa, eikä totellut kun yritin kääntää pois! Siinä sitten jalka aidan ja ponin välissä, iski siis välillä epätoivo... En haluaisi koko ajan nykiä suusta, mutta kun ei se yksi pidäte mene selväksi! Teksi mieli vaihtaa vähän kuolainta, niin että alkaisi toimimaan yhdestä pidätteestä..

Rasta óli kuin kotonaan majapaikassa :)


Niin uusi haaste on sitten se , että saadaan poni tottelemaan istunnan pidätettä, sekä ääni apua. Ja mun pitää oppia istumaan poni hitaampaan vauhtiin. Selättömiä hyppyjä meinaan tulee jos etupää ei ole kevyt, eli ei vetoa. Lasketaan nyt vähän korkeutta, ja katsotaan kuinka sujuu. Poni on meinaa tullut kuumemmksi kisakisalta... Huoh!

Rastan uusi harjakassi :) Ostettiin Kemiöstä mustakorvahuppu timanteilla ;)

Petauspatjan piti tulla telttaan, ja köytettiin se iskän kravaailla :D

Alle puolet vasta pakattu....


4 kommenttia:

  1. kenen valmennuksissa te käytte rastan kanssa???

    VastaaPoista
  2. Vähän mä repesin tolle kravatille :D Hieno kisapostaus.

    VastaaPoista