lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kertaus Ponimiitistä!

Ajattelin kirjoittaa pienen koosteen ponimiitistä, ilman kuvia kylläkin (joitakin kuvia repäisin Googlesta) Ensiksi haluan listata muutamat asia, jotka jäivät valmennuksista eritoteen mieleen. Asiat mitä pitäisi siis kehittää. Sitten ajattelin kertoa vähän mitä tehtiin! :)

- Pidäte tulisi saada yhdellä kertaa selväksi, eli ei nykimistä. Nykiminen ei meinaa auta mitään, vaikka sen tekisi jokaisella laukka-askeleella. Yksi hyvä pidäte, ja sitten käsi hiljaa.

- Ranteet suoriksi! Eli ei "pianistin ranteita", peukalot päällimmäisiksi! Kädet rennoiksi, ja ei saa nostaa ylös.
- Ei takanojaa, kun yrität jarruttaa ponia. Tää virhe tulee mulle tosi usein. Se on meinaa ristikkäinen apu, jos vedän ohjasta, ja nojaan samalla taakse. Lantio sanoo silloi ponille, että: eteenpäin! Mutta käsi taas jarruttaa. Takanoja saa Rastan menemään yhä kovempaa.

- Rastan tulisi hyväksyä pohje, joka on tavallaan koko ajan vähän kiinni. Nyt jalat on aikalailla irti, ja kun laitan kiinni, lähtee poni usein kuin ammus. Tää juttu on kuitenkin sellainen, että ei tapahdu yhdessä yössä. On aloiteltava harjoittelemaan jo sileellä.

Tuossa siis pieniä vinkkejä jatkoon. Tuli tietenkin paljon muitakin pikku vinkkejä, mutta nuo ovat jääneet mieleen eniten (:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leirille siis saavuttiin sunnuntaina. Silloin ei tapahtuut muutaa, kuin vietiin ponit talliin, laitettiin kamat paikoilleen, ja haetiin omien kämppien avaimet :) Ilta menikin siinä, kun juteltiin kämppisten kaa, käytiin kaupassa ja katottiin telkkarii :D

Mulla ei oikeastaan ollut mitään hirveen aikasia nousuja, kun olin tokassa ratsastus ryhmässä. Ekana aamuna piti kuitenkin herätä vähän aikasemmin, kun meille näytettiin karsinan siivous. Muina aamuina heräsin oikeastaan varttia ennen aamupalan loppua :D Kämppiksillä saattoi tunti olla samaan aikaan, kun mä vasta heräilin.. ;D

Ensimmäisellä tunnilla ei hypätty mitään, vaan mentiin puomi- ja kavalettitehtäviä. Mentiin ulkokentällä, joka oli tosi tosi märkä. Rasta ei ollut tolla tunnilla mitenkään erityisen hyvä, puokkoili sinne sun tänne, ja varoi koko ajan vain vesilätäkköjä.

Toinen tunti korvasikin jo ekan tunnin fiilikset! Rasta oli meinaan todella hyvä :) Aluksi menimme jälleen puomeja, ja pikkuisia esteitä. Sitten teimme tehtäviä, missä piti vähän säädellä laukoja ja askelia. Lopputunnista menimmekin jo 80-90cm rataa, ja Rasta meni ihan mallikkaasti. Yhden kerran juostiin vesimaton ohi :D Tää tunti pidettiin Haimihallissa :)

Ekana iltana oli muistaakseni jotakin yhteistä ohjelmaa, ja meijän kämpillä oli pitsakestit :D Kelpas muillekki, kun meijän mökkiläisille pitsat ;D

Tiistaina meillä oli vaan yks tunti, ja se oli jälleen ulkokentällä. Kenttä oli kuitenkin jo kuivempi, kun aurinko oli paistanut koko edellisen päivän (: Alkuverkkojen jälkeen aloimmekinn melkein heti hyppäämään palasia radasta. Rasta oli aika villi, mutta ihan jees kuitenkin. Kielsi muutaman kerran, mutta kaikista meni yli kuitenkin (: Rata oli loppujen lopuksi 80-100cm, missä oli linjaa, sarjaa ja vesimatto. Välillä oli vähän kääntely ongelmia villin ponin takia, mutta loppua kohden poni rauhoittui.

Tiistai ilta menikin sitten Ypäjän "keskustassa", hevosmuseossa, ja leiriolympialaisissa (: Leiri olympialaisissa lajeina oli esim. kepparihyppely, jotain ketteryys juttuja, hevosenkengän tarkkuusheittoja, pussi hyppelyä ilman pussia xD jne. Ja meillä oli jäälleen pitsäkestit kämpillä :D

Keskiviikko aamulla päästiin hyppäämään maastoesteitä! Nurmihokkejen kanssa mulla oli vähän ongelmia, sillä meillä oli jo sen verran kuluneet kengät, että reijät olii menny pienemmiksi :D Sain yhdeltä mun ryhmäläiseltä metallisen reijän puhdistajan, jolla sitten kaiversin reijät isommiksi. Voin sanoa, että käsi voimia tarvittiin :D


Maastoesteillä mentiin mm. kuivahautaa, tukkeja, rappusia, menti veteen laukassa (Rasta ei oo vesipeto, joten hieno tyttö! ) Rasta oli ihan innoissaan, ja tykkäsi todella paljon. Ei kiellellyt juurikaan, mutta kerran ei suostunut veteen menemään :D Esteet ylämäkeen tuntuivat ehkä hurjemmilta, mutta poni meni nekin hienosti!

Toisella tunnilla oltiinkin jo odoteltulla derbyllä! En siis Rastan kanssa ole koskaan ollut derbyllä. Aloitettiin banketilla. Mentiin sitä erisuunnista, ja kaiken maailman kiemuroilla. Rasta meni oikein kivasti, alas hypyssä tahtoi ratsastaja jäämään välillä suuhun kiinni :D
Derbyllä hypättiin rataa, joka taisi olla 90-100cm, mihin kuului myös kuivahauta :) Rasta hyppäsi todella hyvin, vauhtia oli välillä toisille jakaa. Joku hyppy hiukan epäonnistui, kun toin liian lähelle. Lopuksi hypättiin puskaeste! :)

Tänä päivänä meillä oli illalla vuorossa huomisen kisaradan rakennus, sekä illanvietto Ratamesterissa. Pelattiin jotain pelejä, ja saatiin pannaria. Tänä iltana meillä oli myös lettukestit kämpillä ..... lettu pannu ostettiin kympillä Salesta xD

Seuraavana päivänä olikin jo loppukisojen aika. Hypättiin 80-90cm Rata meni vähän niin ja näin, päästiin kuitenkin uusintaan. En oo ihan sata varma, mutta musta meillä tippu yks :D Hassua vaan, että silti sijoituttiin... ? Itse en tosiaan ole aivan varma tippuiko, mutta luulen ainakin niin.

Kisojen jälkeen meillä oli vielä valmentaja palaveri, saatiin todistukset ja t-paidat. Sitten olikin hyvästien aika, ja kamojen pakkaaminen.. Ensi vuonna mahdollisesti uudestaan? :)

5 kommenttia:

  1. Huh! :D Huomasinki taas kui törkeen kaukana 3. talli on noist muista paikoist :--D

    VastaaPoista
  2. heeeeeei mikä valmentaja sul oli ? :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Sinulla on haaste:)
    http://iidakeranen.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

    VastaaPoista