tiistai 8. toukokuuta 2012

6.5 Salo alue-este!

Nyt tulee postaus Salon kisoista! Ja mukaan mahtuu myös rutkasti kuvia, joita olen löytänyt ympäri nettiä. Video ei tällä kertaa ole julkaisu kelpoista äitini kovan jännityksen takia. Kuvasi siis välillä taivasta, ja käsi tärisi kuin maanjäristys olisi ollut :D Tästä se alkaa.... !

Herätys meillä soi kisa-aamuna varttia yli kuusi. Puettiin nopeesti päälle, syötiin ja ottetiin kotoa tarvittavat kamppeet mukaan, kisatakki, Rastan paperit, tietenkin eväslaukku ja jotakin muuta. Tallilla tehtiin ihan perus jutut, eli harjasin ja laitoin Rastan valmiiksi, äiti laittoi sillä aikaa koppiin heinät ja turpeet, lopuksi heitettiin kamat autoon.


Kisapaikalla oltiin ihan riittävän ajoissa. Kävin tekemässä lähdön varmistukset, ja melkein heti sen jälkeen laitettiin poni kuntoon. Seuraavaksi kirmasin rataantutustumiseen, ja pian sel jälkeen meninkin jo verkkaamaan :) Tällä kertaa Rasta oli jo verkasta alkaen todella kiva ja kuulolla!


Ysikymppi oli siis ponien alueluokka, missä oli tasoitukset pikkuponeille. Radassa oli uusinnassa vaihtoehto este, eli sai valita hyppääkö vesimattopystyn, vaiko trippelin. Valitsin vesimaton, koska siitä saisi lyhyemmän tien seuraavalle ;) Rata oli muutenkin todella kiva :)
 
Olinkin suunnitellut ratsastavani tiellisesti järkevästi, eli tiukoilla, vaikka tilaa oli paljon. Tuossa luokassa saatiin tuplanolla, ja voitettiin tämä luokka! :) Uusinnassa en laittanut hirveästi hanaa, mutta kääntelin minkä ehdin :D

Piti vähä uusinnassa hypellä vinoon :D


Näytän iloselta :D
Metrin verkassa Rasta oli ihan todella hyvä! Laukka oli oikeen polkeva, ja hypytkin onnistuvat. Lähdin siis hyvillä mielin radalle. Saimme kuitenkin kaksi tiputusta, joista toinen oli aivan turha.. siis aivan oma mokani! Ensimmäinen tiputus tuli sarjan b-osalle. Sarja oli kaksi askelinen, ja ensimmäinen hyppy oli liian pieni. B-osalle Rasta joutui hyppäämään aika kaukaa, ja varmaankin siksi tiputti, kun ei saanut venytettyä riittävästi.


Toinen tiputus tuli viimeiselle esteelle. Tulin siihen, etten keskittynyt enää kunnolla. Ajattelin vain maalia, mitä ei saisi tehdä. "Viimeinen este tulisi ratsastaa kuin se olisi toiseksi viimeinen.. " Este oli vielä okseri, mitkä ovat Rastalle useimmin niitä helpoimpia. Otti kyllä päähän! :D

Muuten rata oli mielestäni todella onnistunut! :) Rasta tuntui todella hyvälle, vaikka Ypäjällä metri olikin mennyt ihan mönkään. Olin myös iloinen, että Rasta ei tiputtanut esimerkiksi kapeaa pystyä, ja pystyä joka oli suhteutetun päässä; tämän pystyn monet muut tiputtivat.



Kisapäivä oli kyllä todella kiva, ja sääkin oli mukava! :) Kilpailut olivat myös todella kivat, ja ehdottomasti lähdetään Saloon, kun siellä kisat vielä järkätään! Ensi viikonloppuna lähdetäänkin Helsinkiin Laaksolle hyppelemään! ;)

5 kommenttia:

  1. Aivan kamalat noi korvahuput! Ei sovi ollenkaan ja pisti niin hemmetisti silmään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noooo maku asioista ei sovi kiistellä ;) itse en tosin huvikseni huppuja käytä.... :)

      Poista
  2. kannattaa tulla kommentoimaa tollast tänne. Helmi saa varmaan pukea ponilleen mitä lystää. Kommentoida saa, mutta voisit sisällyttää siihen vähän ystävällisemmän sävyn, kiitos. Ja vielä, et ehkä helmin poni rauhoittuu noista paremmin. :) ei muuta. T. Helmin kaveri

    VastaaPoista